Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ασυμβίβαστη γενιά (Dangerous Minds)(Αρίφ Κιοσέογλου Ισμιρλή)

Ασυμβίβαστη γενιά (Dangerous Minds) (Αρίφ Κιοσέογλου Ισμιρλή)
Περίληψη (Arif Kioseoglou Ismirli)
Η Λουάν Τζόνσον ήταν μια συνταξιοδοτημένη πεζοναύτης, που έκανε αίτηση για μια θέση διδασκαλίας στο Λύκειο στην Καλιφόρνια και μένει έκπληκτη όταν της προσφέρεται η θέση. Παράλληλα την επόμενη μέρα ξεκινά το πρώτο της μάθημα, ωστόσο βρίσκει τον εαυτό της αντιμέτωπη με μια τάξη σκληρών εφήβων, όλοι τους είναι από κατώτερες κοινωνικές τάξεις με τους περισσότερους να είναι μέλη συμμοριών που σχετίζονται και με εμπόριο, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να συνεργαστούν με τη νέα τους καθηγήτρια. Επίσης δίνουν το παρατσούκλι (λευκό ψωμί) εξαιτίας της εμφανισής της. Την επόμενη μέρα η Λουάν επιστρέφει στην τάξη φορώντας δερμάτινο μπουφάν και τους διδάσκει καράτε. Απελπισμένη να έρθει κοντά στους μαθητές της, η Λουάν προσπαθεί επίσης να τους παρακινήσει δίνοντάς σε όλους το βαθμό Α από την αρχή της χρονιάς, λέγοντάς τους ότι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το τηρήσουν. Με σκοπό να τους εισάγει στην ποίηση, η Λουάν χρησιμοποιεί τον τραγουδιστή Μπομπ Ντίλαν για να τους διδάξει το συμβολισμό και τη μεταφορά. Μόλις το καταφέρνει προχωρά στο ποίημα του Ντίλαν Τόμας. Ως δώρο η Λουάν τους ανταμείβει με σοκολάτες και ένα ταξίδι σε λούνα παρκ. Οι τρόποι  της τραβούν την προσοχή του διευθυντή του σχολείου, οι οποίοι προσπαθούν να την αναγκάσουν να μείνει στο πρόγραμμα του σχολείου.
Ο Εμίλιο Ραμίρεζ την προβληματίζει περισσότερο από όλους. Ο ίδιος πιστεύει σε μια δικιά του αίσθηση προσωπικής περηφάνιας, η οποία τον εμποδίζει να ζητήσει βοήθεια. Όταν η Λουάν μαθαίνει ότι η ζωή του κινδυνεύει από έναν συμμορίτη, προσπαθεί να τον προστατέψει. Τον πείθει να ζητήσει βοήθεια από το διευθυντή αλλά εξαιτίας της σκληρής στάσης του μένει αβοήθητος και σκοτώνεται.
Τέλος της χρονιάς, η Λουάν ανακοινώνει στην τάξη ότι δεν θα συνεχίσει να διδάσκει στο λύκειο. Οι μαθητές της όμως μετά από μια επίδειξη τους αρνούνται να την αφήσουν να φύγει και έτσι  αποφασίζει να μείνει.


Πηγή: wikipedia
Συντάκτες: Arif Kioseoglou Ismirli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου