Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

《3 IDIOTS》

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την καθηγήτρια μας την κ. Καραγιάννη που πήρε την πρωτοβουλία να μας παρουσιάσει μία ταινία από την Ινδικό κινηματογράφο που ονομάζεται 《Οι 3 ηλίθιοι 》. Αρχικά μας παρουσιάζει η ταινία  3 φοιτητές της σχολής μηχανικών του Imperial College of Engineering που είναι από τα καλύτερα κολέγια της Ινδίας μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο στην φοιτητική εστία και αναπτύσουν μια δυνατή φιλία. Ο πρώτος, ο Farhan σπουδάζει μηχανικός για χατήρι του πατέρα του,παρόλο που ο ίδιος έχει σαν όνειρο να γίνει φωτογράφος.Ο Raju σπουδάζει με σκοπό μια μέρα να σώσει την οικογένεια του από την φτώχεια ενώ ο τρίτος της παρέας,ο Rancho προέρχεται από πλούσια οικογένεια και δεν ενδιαφέρεται τόσο για το πτυχίο αλλά επιδιώκει την πραγματική γνώση.

Οι 3 αυτοί διαφορετικοί χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι με τον διευθυντή της σχολής, τον επονομαζόμενο και Virus, ο οποίος είναι οπαδός του σκληρού ανταγωνισμού για την επίτευξη της πρωτιάς. Διδάσκοντας τη στείρα παπαγαλία προσπαθεί να τιθασεύει τους 3 φοιτητές και ιδιαίτερα τον Rancho που εκτός των άλλων καλοβλέπει την κόρη του,την Pia. Σκληρός ανταγωνισμός ενάντια σε πραγματική γνώση.
 Επίσης  πολλές αστείες σκηνές κι έξυπνες ατάκες,σημαντικές δόσεις δράματος και ρομαντισμού με καλές ερμηνείες και όλα αυτά πλαισιωμένα από την απαραίτητη ινδική μουσική και χορό. Τέλος Οι 3 ηλίθιοι είναι αδιαμφισβήτητα κατά την γνώμη μου μία από τις κορυφαίες σύγχρονες ταινίες στον κόσμο.


Πηγή: http://tania.co/load/oi_trei_hl_thioi_3_idiots_2009/1-1-0-2236

Συντάκτης: Αρίφ Κιοσέογλου Ισμιρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου