Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ 
Η Συγκεκριμένη ταινία κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου το 2009 (ΗΠΑ) και σκηνοθέτης είναι ο Rajkumar Hirani. Το είδος της είναι κωμική,δραματική και ρομαντική. Πρόκειται για τρεις φίλους και φοιτητές σε μια από τις πιο περιζήτητες σχολές μηχανικών της Ινδίας το Imperial College of Engineering. Ο πρώτος,ο Farhan σπουδάζει μηχανικός για χατήρι του πατέρα του,παρόλο που ο ίδιος έχει σαν όνειρο να γίνει φωτογράφος.Ο Raju σπουδάζει με σκοπό μια μέρα να σώσει την οικογένεια του από την φτώχεια ενώ ο τρίτος της παρέας,ο Rancho προέρχεται από πλούσια οικογένεια και δεν ενδιαφέρεται τόσο για το πτυχίο αλλά επιδιώκει την πραγματική γνώση.

Η ταινία περνάει πολλά και σημαντικά μηνύματα και γεγονότα αλλά ένα πού μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι πολλοί φοιτητές αυτοκτονούν λόγω της πίεσης. Πιο συγκεκριμένα, από το 2014 και μέσα σε διάστημα τριών ετών, πάνω από 26.000 μαθητές αυτοκτόνησαν.Μόνο το 2016, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 9.474 ανθρώπους.Παρότι, τα αίτια της αύξησης αυτής δεν έχουν εξακριβωθεί, η αποτυχία στις εξετάσεις ήταν ο βασικός λόγος για περίπου το 1/4 των περιπτώσεων. Δηλαδή, περίπου 7.500 αυτοκτονίες. Ωστόσο, η αποτυχία στις εξετάσεις δεν είναι η μοναδική αιτία. Αναγκαστικές επιλογές καριέρας, ο φόβος της αποτυχίας και το γενικότερο στίγμα που συνδέεται με τις ψυχικές διαταραχές ωθούν συχνά μαθητές και φοιτητές.Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότεροι από 5.000 ψυχίατροι και ακόμη λιγότεροι κλινικοί ψυχολόγοι (περίπου 2.000) σε μία χώρα με πληθυσμό 1,3 δισ.Πρόσφατα, σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει το κύμα αυτό των μαζικών αυτοκτονιών, η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας ενέκρινε την υλοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος Ψυχικής Υγείας σε ορισμένες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών για την αποτροπή αυτοκτονιών, για τη διαχείριση του άγχους στον εργασιακό χώρο, ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμβουλευτική σε σχολεία και κολέγια.

ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF_%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AD%CF%84

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ: Αγγελική Θεοδωρέλου A1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου