Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Front of the class

Το σύνδρομο Τουρέτ (γνωστό και ως διαταραχή Τουρέτ, σύνδρομο Ζιλ ντε λα Τουρέτ, GTS ή πιο συνηθισμένα απλά Τουρέτή ΤS) είναι μια κληρονομική νευροψυχιατρική διαταραχή που ξεκινά από την παιδική ηλικία και χαρακτηρίζεται από πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. Οι εκδηλώσεις αυτές χαρακτηρίζονται από περιόδους έντασης και ύφεσης, μπορούν να κατασταλούν εκούσια από το άτομο για προσωρινό χρονικό διάστημα, ενώ της εμφάνισής τους προηγείται ένα προειδοποιητικό υποκειμενικό αίσθημα παρορμητικού χαρακτήρα. Το Τουρέτ ορίζεται ως μέρος ενός φάσματος διαταραχών τικ που περιλαμβάνει παροδικά και χρόνια τικ.


Το βιβλίο μετατράπηκε σε τηλεοπτική ταινία Hall Hall of Fame με πρωταγωνιστή τον James Wolk, απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν το 2007, και με τους γονείς του Cohen, που συμπεριέλαβαν τη Treat Williams και την ηθοποιό Patricia Heaton που κέρδισε το βραβείο Emmy. η ταινία προβλήθηκε στην CBS στις 7 Δεκεμβρίου 2008.

 Η ιστορία του Μπραντ Κοέν ξεκινάει όταν είναι μικρό παιδί και η μητέρα του βοηθά τους γιατρούς να συνειδητοποιήσουν ότι έχει σύνδρομο Tourette. Με τη βοήθεια της μητέρας του και την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου του, ο Μπραντ γίνεται τελικά βραβευμένος δάσκαλος.
Χάρη στη μητέρα του που ποτέ δεν παραιτείται, ο Μπραντ είναι μια επιτυχημένη ιστορία και μοιράζεται την επιτυχία του με όλους γύρω του.
Πηγή:www.wikipedia.com
Συντάκτης:Αρίφ Κιοσέογλου Ισμιρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου